Welkom

Beste Probusvriend,

Beste bezoeker,

Van harte welkom op de website van PROBUS België, de website van en voor 116 Belgische vriendenclubs, met samen méér dan 4.200 leden, verspreid over het ganse land.

“PROBUS” is de samentrekking van het Engelse PROfessional and BUSiness people. Elke club heeft als voornaamste doel hechte vriendschappen tot stand te brengen tussen de leden onderling, en dat breidt uit naar vriendschappen over de clubs en regio’s heen, tot en met wereldwijde contacten.

PROBUS België verwelkomt dames en heren die het actieve beroepsleven ruilen voor een vrijwillig engagement in een context van diversiteit en multi-disciplinariteit. De PROBUS clubs zijn geen service clubs en hebben geen commerciële doelstellingen.

Gezelligheid, kameraadschap, vriendschap en plezier worden gecreëerd door samen te lunchen, te genieten van een boeiende voordracht, een daguitstap, sport of spel, een reis met partners, enz…

PROBUS leden hebben toegang tot het beschermd gedeelte van deze website op basis van een gebruikersnaam en wachtwoord die zij via hun club ICT-er kunnen aanvragen. Leden en bezoekers hebben toegang tot enkele algemene gegevens (doel, betekenis, organisatie, …).

De 116 clubs zijn verspreid over zes regio’s in België, verdeeld over twee taalgemeenschappen. Wie meer info wenst over lidmaatschap of werking kan contact nemen met de regio coördinator van zijn eigen regio (e-mail vermeld op de indeling per regio).

Van harte welkom,

Gauthier De Brabandere
Nationaal Coördinator 2019-2021